Nem léptek a rendőrök a Keletinél éjszaka

menekült migráns keleti szept2 este
Vágólapra másolva!
A jelentős rendőri készültség ellenőre a hatóságok mégsem kezdték el tegnap éjjel a táborokba szállítani a Keleti pályaudvarnál lévő több ezer menekültet. Az éjszaka hátralevő része nyugodtan telt.
Vágólapra másolva!

Nyugodtan telt az éjszaka hátralévő része a Keleti pályaudvarnál. Szerda este hét óra körül egy hangosbemondón keresztül arabul tájékoztatták az ott lévő több ezer menekültet,

hogy ha el akarnak jutni Németországba, ahhoz be kell vonulniuk a magyar menekülttáborokba, és ott regisztráltatniuk magukat.

Egy vonatot is előkészítettek, amellyel Debrecenbe szállították volna őket, a rendőrök pedig nagy számban felsorakoztak a pályaudvar környékén. Az akció azonban a készültség ellenére elmaradt.

Több ezren vannak az aluljárókban Fotó: Polyák Attila - Origo

Napközben több kisebb incidens is történt, amikor a migránsok megpróbáltak bejutni a pénztárakhoz, hogy visszaváltsák a jegyüket. Kora este a Thököly utat is ellepték a migránsok, a forgalom is leállt, a rendőrök azonban visszaterelték őket a főbejárat elé.

Közben a német nagykövetség a honlapján üzent a migránsoknak, és nem bátorították őket az azonnali továbbutazásra.

Szerdán reggel a Kőbánya-Kispest vasútállomáson is tüntetett néhány menekült, akik a Kiskunhalasról érkező szerelvényről leszállva nem akartak továbbutazni Debrecenbe. Úgy tudjuk, az éjszakát ők is a peronon töltötték.