Leterelik az autópályáról az Ausztria felé tartó menekülteket, hogy más útvonalon menjenek tovább, ezt az ország közlekedése és a menekültek biztonsága érdekében is meg kell tenni, mondta a kötcsei piknik előtt tartott doorstep sajtótájékoztatóján a miniszterelnök. Orbán Viktor az Origo kérdésére azt mondta, szeptember 15-e után lehet erősebb jogi eszközökkel fellépni a déli határon. 

Nem lesz erőszak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a bevándorlók iránt nem vagyunk érzelmileg közömbösek. Fizikai erőszak nélkül kell együttműködést elérni. Megköszönte a rendőröknek, hogy ez az elmúlt napokban is sikerült. 

Forrás:Origo

Alábecsülik a bevándorlás jelentőségét

A miniszterelnök szerint a schengeni határok megvédése nélkül újabb tízmilliók érkezhetnek. Szerinte minden pénzt a külső határok megvédésére kell költeni. Úgy látja, hogy Európában alábecsülik a bevándorlás jelentőségét, pedig annak forrásai kimeríthetetlenek, milliók, aztán tízmilliók jöhetnek. 

Szlovák-cseh-osztrák kormányfői lesz

Orbán Viktor elmondta, péntek éjszaka többször egyeztetett az osztrák kancellárral, akivel hétfőn személyesen is találkozik. Van egy nyilvánvaló véleménykülönbség közöttünk, de ez nem személyes, inkább gyakorlati.”Mit oldana meg, ha 50 vagy 150 ezer embert szétosztunk? - tette fel a kérdést a miniszterelnök. "A határok megvédése nélkül nincsen semmilyen közös európai intézkedés."