Megújult az Élessarok

Megújult a Jászberényi út egy szakasza
Vágólapra másolva!
A Jászberényi út 400 méteres szakasza felújításával egy komplex fejlesztés zárult le a X. kerületben, korábban az út folytatását jelentő Kőrösi Csoma Sándor út újult meg.
Vágólapra másolva!

A BKK Közút Zrt. július elején kezdte meg a Jászberényi út – Élessarok 400 méteres szakaszának felújítását. A rekonstrukcióra a Kőbánya főterén is áthaladó Kőrösi Csoma Sándor út több mint egy kilométeres szakaszának felújítása után került sor.

Megújult a Jászberényi út egy szakasza Forrás: Origo

A munkálatok során 8500 négyzetméter aszfaltfelület kapott új, a nagyobb közúti terhelés elviselésére alkalmas és egyben esztétikus hengerelt aszfaltburkolatot, amely egyúttal az út felületének jobb vízelvezetését is biztosítja. Az útpálya mellett felújították a forgalomtechnikai létesítményeket is: új burkolatjelek, jelzőtáblák és a gyalogosokat védő korlátok járulnak hozzá a forgalom biztonságához.

A gyalogosok közlekedését segítendő új burkolatot kaptak a nemrégiben még rossz állapotú járdák is. A vakok és gyengén látók közlekedését a járdába beépített új, ún. taktilis jelzőkövek segítik, melyek pöttyös és csíkos bordázata könnyebbé teszi a tájékozódást. A gyalogátkelőhelyeknél a szegélyek lesüllyesztésével az akadálymentes közlekedés lehetőségét biztosítjuk.

A felújított útszakaszon új, bazaltbeton burkolatú buszmegálló is épült, melynek előnye, hogy a különleges igénybevételnek jobban megfelel, mint az aszfaltburkolat.

A fejlesztések révén nem csak a közlekedés vált gördülékenyebbé és biztonságosabbá Kőbánya kulcsfontosságú útjain, hanem ezek a helyi viszonyokat is figyelembe vevő, modern technikákat alkalmazó átalakítások Budapest jelentős közúti forgalmat lebonyolító térségének városképi javulásához is hozzájárulnak.