A magyarok nagyon vendégszeretők, de nem az illegális határátlépőkkel szemben - hirdeti az a szöveg, amit szórólapokon és újsághirdetésekben a tranzitországokban kíván terjeszteni a magyar kormány, ezzel ijesztve el a menekülteket attól, hogy Magyarországra jöjjenek.

A magyarok nagyon vendégszeretők, de az illegális határátlépőkkel szemben a lehető legkeményebb lépéseket tesszük - erre figyelmezteti az angol nyelvű kormányzati hirdetés a bevándorlási útvonalak mentén a Magyarországra igyekvő menekülteket.

Már beindult a kampány

A kormány tájékoztató kampányt indított a Magyarországtól délre eső bevándorlási tranzitútvonalak mentén: a tegnap óta terjesztett szóróanyagok felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar határok illegális átlépése bűncselekmény, amiért börtön jár - közölte hivatalos Facebook-oldalán a kormány.

A kormány tájékoztató kampányt indított a Magyarországtól délre eső bevándorlási tranzitútvonalak mentén. A tegnap óta...

Posted by Magyarország Kormánya on 2015. szeptember 7.

A tájékoztató anyagok úgy fogalmaznak, hogy Magyarország szívesen fogad mindenkit, de a legszigorúbban jár el azokkal szemben, akik törvénytelenül próbálnak bejutni az országba. Az akciótól a kormány azt várja, hogy "csökkentse a Magyarországra nehezedő migrációs nyomást".

Újságban és plakáton

Mint arról az Origo beszámolt, újsághirdetésben, szórólapokon és online felületeken igyekszik elrettenteni a magyar kormány a menekülteket attól, hogy Magyarországra jöjjenek. A külföldi kampány a múlt pénteken részben elfogadott jogszabályi szigorításokra is felhívja a figyelmet.

Szűk egymilliárd van rá

A migránsijesztő kampányt annak a több mint egymilliárd forintnak a nagy részéből fedezik, amit korábban a kormány a Nemzeti Kommunikációs Hivatal számára különített el. Mint arról az Origo beszámolt, az 1016 millió forintot a "megélhetési bevándorlással" kapcsolatos aktuális feladatokra költik.