A menekültgáncsoló operatőr sajnálja, amit tett

2015.09.10. 22:50

Megijedt, pánikba esett a felé tartó menekültek miatt az az operatőr, aki Röszkénél menekülteket, köztük gyerekeket rugdosott. Nyílt levelében azt írja, megbánta, ami történt.

Levélben írta le, szerinte mi miért történt, és mit gondol az eseményekről László Petra, az N1 TV volt operatőre, aki Röszkénél menekülteket – köztük gyerekeket is – inzultált, rugdosott. Levelét a Magyar Nemzetnek küldte el. A következőket írta: 

Őszintén sajnálom a történteket. Csak mostanra tudtam összeszedni annyira magam, hogy írjak. Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam, és attól, amit csináltak velem.

Kamerával forgattam, több száz migráns kitört, áttörték a rendőrkordont, egyikük nekem rontott, és én megrémültem. Féltem, ahogy özönlöttek felém, és akkor elpattant bennem valami. Kamerával a kezemben nem láttam, hogy kik jönnek felém, csak arra gondoltam, hogy megtámadtak, és meg kell védenem magam. Nehéz jó döntéseket hozni olyankor, amikor az ember pánikban van, és sok száz ember rohan szembe vele. Nekem akkor, abban a pillanatban ez nem sikerült. Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem. Pánikba estem, ahogy látom magam a felvételeken, mintha nem is én lennék. Tettemet őszintén megbántam, és vállalom érte a felelősséget. 

Nem vagyok szívtelen, gyermekeket rugdosó rasszista operatőr. Nem szolgáltam rá sem az ellenem folyó politikai boszorkányüldözésre, sem a mocskolódó, sokszor halálos fenyegetésekre. Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzetben hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom. 

László Petra" 

Garázdaság a vád 

A nő ellen a Szegedi Járási Ügyészség rendelt el nyomozást garázdaság miatt, miután feljelentették a Csongrád Megyei Főügyészségen. A nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság végzi, ügyészségi felügyelettel – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK