Az Európai Unió vezetői írjanak ki népszavazást a bevándorlásról - ezt javasolja a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.

Arra hívja fel az unió vezetőit a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, hogy írjanak ki uniós népszavazást a bevándorlásról. Erről Csizmadia László CÖF-alapító, CÖKA-elnök beszélt az MTI-nek Budapesten a Magyar Narancs szerkesztősége előtt tartott tüntetésen vasárnap.

A demonstráción felszólalt Bayer Zsolt, a Békemenet egyik szervezője is, aki arról beszélt, hogy szolidárisak Orbán Viktor miniszterelnökkel, akit a hetilap a legutóbbi címlapjával megtámadott.

Csizmadia László a lap szerkesztőségét bocsánatkérésre, a vezetőit pedig lemondásra szólította fel.

A Magyar Narancs legutóbbi számában Orbán Viktor miniszterelnököt egy drótkerítéses bajusszal Hitlernek ábrázolta, a CÖF-CÖKA ezt követően hirdette meg tiltakozó demonstrációját a szerkesztőség elé.

A migrációs helyzetre utalva Csizmadia László arról beszélt, hogy szerinte a haza veszélyben van, de ebben a helyzetben sem a szélsőbal, sem pedig a szélsőjobb nem nyújthat alternatívát.

Azt mondta, az iszlám vallást tisztelik, de ott, ahol történeti és területi értelemben is a hazája van. A CÖF-alapító azt hangoztatta, emberségből minden üldözöttet befogadnak, de csak addig, amíg a hazájukba vissza nem térhetnek, ugyanakkor az embercsempészeknek és üzletfeleiknek nincs helyük Európában.

A demonstráción bejelentették azt is, hogy várhatóan újabb békemenetet rendeznek.