Október végéig összesen 16 darab új midibusz érkezik a Budai Várba, decemberben utazhatunk majd rajtuk. 

Bemutatták kedden a 16-os vonalára szánt új midibuszokat, amelyekből október végéig összesen 16 darab érkezik Budapestre. 

A Várban, a 16-os vonalán fognak közlekedniForrás: BKK/Nyitrai David

A járművek alacsonypadlósak, légkondicionáltak, és EURO6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotor hajtja őket. Teljes befogadóképességük egyenként 39 fő, az ülőhelyek száma pedig összesen 21.

Ahogy a közleményből kiderül: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egykor 90 járműből álló midibusz-flottája mára 28-ra apadt, ezek közül is mindössze 21 állhat nap mint nap forgalomba. A megfelelő közlekedés biztosításához a szakemberek szerint egy 40 járműből álló midibusz-flotta fenntartása lenne indokolt, de akár 60 midibusz üzemeltetése is racionális lehet Budapesten.

21 ülőhely lesz az új buszokonForrás: BKK/Nyitrai David

Az új midibuszok beszerzésére még 2013 őszén írt ki közbeszerzési eljárást a BKK, melyet a török Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret nyert meg.Ahogy a BKK közleményéből kiderül: a buszok beszerzésének teljes költsége összesen 909 millió forint, amely tartalmazza a szükséges pótalkatrész beszerzést, a projektmenedzsmentet, illetve a megvalósíthatósági tanulmány készítését is.

A BKK ígérete szerint az utasok legkorábban decemberben próbálhatják majd az új midibuszokat.