Újabb 381 millió forintot költ a migránsokkal kapcsolatos kampányra a kormány – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. 

A kormány a legfrissebb döntése szerint 381 millió forint többeltforrást biztosít a migrációs helyzettel kapcsolatos tájékoztatásra. A pénzt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell előteremtenie.  A komunikációs feladatok fő felelőse a Miniszterelnökség lett – derült a Magyar Közlönyből. 

Egymilliárd forint már elment

Mint arról korábban beszámoltunk, több mint egymilliárd forintot ad a kormány a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak, amely az illegális bevándorlókat elijeszteni kívánó külföldi tájékoztató kampányt szervezi. Az 1016 millió forintot a „megélhetési bevándorlással” kapcsolatos aktuális feladatokra költik. 

Több százmillió forint ment el eddig a migránskampányraFotó: Polyák Attila - Origo

Az egymilliárdos összeget a Nemzeti Kommunikációs Hivatal kapja. Ez az az állami cég, amely Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi közlése szerint a bevándorlókhoz szóló újabb kormányzati tájékoztató kampányt szervezi. A kormány más EU-s tagállamok gyakorlatát követve már az ország határain túl elrettentené a Magyarországra tartó menekülteket.