Nem válaszolt egyértelműen a személyes sorsáról szóló hírekre Lázár János a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban emlékeztetni fogja Orbán Viktort arra, hogy neki felelősséget kell vállalnia a minisztériumában dolgozókért. 

„Nekem a munkám az első, nem pedig a személyes sorsom” – ezzel hárította el az esetleges lemondásáról szóló újságírói kérdéseket Lázár János a 23. Kormányinfón.

Lázár János a munkával foglalkozikForrás: MTI/Kovács Attila

Orbán röviden értékelt

Amint azt az Origo is megírta, Rogán Antal kabinetvezetői kinevezése után sokan nem tartják elképzelhetetlennek, hogy Lázár János távozik a Miniszterelnökségről.

Azt Lázár János is elismerte, hogy a Fidesz velencei frakcióülésén Orbán Viktor nemcsak dicsérte a kormány eddigi munkáját, hanem hibákat is kiemelt. Ahhoz, hogy ezeken javítsanak, át kell alakítani a kormányzati struktúrát, ennek a részeként nevezte ki a miniszterelnök Rogán Antalt kabinetvezetőnek.

Orbán Viktor hétfőn dönt a technikai részletekrőlFotó: Polyák Attila - Origo

Hétfőn dől el a sorsa

Lázár János szerint Orbán Viktor hétfőn fog arról dönteni, technikailag hogyan képzeli el Rogán Antal munkáját.

„Ha a miniszterelnök kikéri a véleményemet, csak azt tudom mondani, amit tőle tanultam: a végrehajtó hatalomhoz felelősségnek is kell társulnia” – utalt arra Lázár, hogy nem feltétlenül szeretné, hogy Rogán Antal hozzá tartozzon.

Segítenek Rogánnak

A politikus szerint egy miniszterelnöknek joga és szabad keze van abban, hogy a kormányzati struktúrát átalakítsa annak érdekében, hogy még jobb legyen a teljesítménye.

„Magam és a minisztertársaim nevében mindent megteszünk, hogy Rogán Antal sikeres legyen. Nem tartozom azok közé a hisztérikus politikusok közé, akik minden reggel fontolgatják a lemondásukat. Én a munkámra koncentrálok” – tette hozzá.