Vádat emeltek a gödörbe fulladt munkás főnöke ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség egy bajai cégvezető ellen, aki felelős egy munkavállalóját ért halálos munkahelyi balesetért - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.
Vágólapra másolva!

Négyessyné Bodó Marianna ügyész közölte: a cég végezte a szennyvízcsatorna-hálózat építését Bácsalmáson. A munkálatok során a vádlott az idén március 11-én az általa kiásott munkagödör körül nem alakított ki olyan padkát, amely megakadályozta volna a föld visszaomlását. Később a gödörben dolgozó munkásra ráomlott a kiásott föld, a férfi pedig megfulladt.

A kivitelezést végző cég vezetőjeként a vádlott irányította a munkálatokat, emellett a munkaárok gépi kiásását is ő végezte. A munkavédelmi előírások betartásáért a vádlott volt felelős - közölte a főügyészség. A Bajai Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, amely a törvény szerint 1 évtől 5 évig terjedő fogházbüntetéssel büntethető. A büntetlen előéletű cégvezető bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.