Hétfőn szeles, napos idő lesz

őszi levelek, címlapi 2:1
Budapest, 2013. október 12. Őszi táj a budapesti Zugligeti út közelében lévő Tündérszikláról fotózva 2013. október 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Hétfőtőn is folytatódik a napos idő, de a héten erős széllökésekre és záporokra is számíthatunk. A hétvégére szép őszi időt jósolnak.
Vágólapra másolva!

Hétfőn nyugat felől keleten is tovább csökken a felhőzet és az ország nagy részén szikrázó napsütés, friss, tiszta idő várható.

A nap első felében erős, olykor viharos lesz az szél, később fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Reggel 12, délután 21 fok körül alakul a hőmérséklet, igazi kora őszi időre számíthatunk.

Kedden többórás ragyogó napsütésre van kilátás, csak kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen, melyből csapadék nem fordul elő. Friss lesz a reggel, 6-12 fok várható, délután pedig 22 fok köré melegszik a levegő.

Szép őszi időre számíthatunk Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szerda délelőtt változóan felhős lesz az ég többórás napsütéssel és csapadék nélkül. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet és nyugaton zápor, zivatar is kialakulhat. Estétől megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az északnyugatii szél. Átmenetileg erősödik a nappali felmelegedés:

nyugaton 20-24, keleten 24-28 fok várható.

Csütörtökön nyugat felől máshol is gyakran megnövekszik a felhőzet és szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar. Marad a kettősség időjárásunkban:

nyugaton 16-22, keleten 23-28 fok valószínű.

Az északnyugatii szél erős marad.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, elszórtan esővel, záporesővel. 21 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk délután. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. A hétvégégn is folytatódik majd a változóan felhős, kora őszi idő. A hőmérséklet délutánonként 22-23 fok körül alakul.