Tárgyalnak a potenciális vevőkkel, és még ebben az évben értékesítik az MSZP Jókai utcai székházát – mondta a párt igazgatója.

Más ingatlanokat nem akarnak eladni, csupán az fordul elő, hogy adott településen másikra cserélik azokat a helyiségeket, amelyek nem szolgálják megfelelően a politikai munkát – mondta a Népszavának Katona Tamás. 

Az MSZP székháza a Jókai utcábanForrás: Origo

Kellenek a helyiségek

A szocialisták mintegy 150 ingatlannal rendelkeznek az országban, ezek között van saját tulajdonú, valamint bérelt. A számot nem akarja csökkenteni a párt, akkor sem, ha anyagi gondokkal küzdenek.
A Jókai utcai székházra, ahová 2009 januárjában, még Gyurcsány Ferenc elnöksége idején költözött az MSZP, annak idején devizahitelt vettek fel. Katona Tamás szerint átgondolatlan döntést hozott az akkori vezetés, amikor eladta a Köztársaság téri székházat. Nagyon sok pénzért alakították át a Jókai utcai épületet, amelyben korábban az egyik szakszervezet működött. A székház üzemeltetése drága. 

Az OTP lehet a vevő

Tavaly nyár óta tudható, hogy a törlesztőrészletek kigazdálkodása egyre nagyobb gondot okoz a szocialistáknak, a választási vereségek után ugyanis megcsappant az állami támogatás. A napilap forrásai szerint az OTP vásárolhatja meg a székházat, a szerződést azonban még nem írták alá, így nem lehet tényként kezelni az üzletet.