Az Együtt - a Korszakváltók Pártja azt követeli, hogy nevezzenek ki egy valódi politikai támogatottsággal bíró egészségügyi államtitkárt, mondta a párt egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán. A politikus bírálta, hogy lassan négy hete - Zombor Gábor távozása óta - nincs egészségügyért felelős államtitkár, miközben a kormányzat három napja megfeszítve dolgozik azon, hogy Rogán Antalnak minisztériumot csináljon".

Halogatott intézkedések

Azt mondta, az új államtitkár - ha lenne megfelelő politikai súlya - el tudná kezdeni azokat az évek óta halogatott intézkedéseket, amelyek megállítanák az egészségügy folyamatos "süllyedését".

Napi gondok vannak

Az Együtt elnökségi tagja szerint a problémák napi szinten okoznak gondot, a betegek már addig sem tudnak eljutni, hogy megállapítsák, mi a bajuk". A háziorvosoknak hetekbe telik, mire el tudják juttatni a betegeiket a szakorvosokhoz, ha viszont a beteg ezt megunja, és elmegy egy sürgősségi osztályra, akkor 20-30-szor annyiba kerül a diagnózis felállítása vagy az ellátás, mintha azt az alapellátás vagy a járóbeteg-ellátás keretein belül végeznék el - tette hozzá Komáromi Zoltán.