Borús, esős lesz a hét vége

eső, zivatar, esernyő
Vágólapra másolva!
Borús, szeles, egyre hűvösebb idő várható a hétvégén, sok esővel. Pénteken országszerte jelentős mennyiségű csapadék hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.
Vágólapra másolva!

Pénteken jobbára erősen felhős, vagy borult idő várható. Országos, jelentős csapadékra van kilátás. Több helyen intenzív záporokra, zivatarokra is készülni kell. Területi átlagban késő estig a Dél-Dunántúlon akár 30-50, másutt jellemzően 15-30 milliméter csapadék valószínű. A keleti országrészben az intenzív zivatarok nyomán helyenként 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

A Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lesz a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18 fok között, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 13-18, másutt 18-23 fok között valószínű.

Szombaton is túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar. Délután a Dunántúlon egyre kevesebb helyen és kisebb mennyiségben valószínű csapadék. A Dunántúlon, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében erős, a Nyugat-Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 13-19 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap reggelre északkeleten is megszűnik a tartós csapadék, napközben már csak néhol fordulhat elő az országban záporeső. Délutántól több helyen fel is szakadozhat a felhőzet, ugyanakkor helyenként még megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 14-19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Az esernyőkre egyre gyakrabban lesz szükség a következő napokban Forrás: Thinkstock