Mentőautóval segít a menekülteken a Prezi

2015.09.24. 13:52

Mikrobuszt kértek a menekülteket ellátó orvosok, a Prezi két napon belül segített.

Nagylelkűen támogatta a Prezi a menekülteket önkéntesen ellátó orvosokat (Medical Aid) A csoport egyik tagja email-ben kért segítséget a start up vállalkozástól, hogy azonnal szükségük lesz egy mikrobuszra, amivel gyógyszert és orvosokat szállíthatnának a határra– ekkor még Röszkére, illetve Horgosra.

"Öt perc múlva jött a válasz,"ne béreljetek, vegyetek egy mentőautót, segítünk! "És két nap múlva már robogott a mentőautó Röszke felé" – írta lelkendezve Facebook-oldalán az önkéntes orvos.

A vezetőség duplázott

A hírt megerősítette az Origónak a Medical Aid egyik szervezője is. „A Prezi dolgozói kezdték a gyűjtést, az összeget pedig megduplázta a vezetőség, sőt, egy karitatív szervezet is beszállt támogatásunkba" – mesélte Dudás Dóra. Az adományból az önkéntesek egy jó állapotú, használt német mentőautót vettek.

A Prezi támogatásával a Medical Aid végül egy profin felszerelt, mozgó orvosi rendelőt épített ki, amivel már Röszkén több száz emberen segítettek.

Irány Horvátország

A csapat és a kocsi jelenleg a horvátországi Opatovacba tart, hogy elláthassák a helyi menekülttábor lakóit is, együttműködve a horvát Vöröskereszttel.