Rézrablók ellen emeltek vádat

fővárosi főügyészség
Vágólapra másolva!
A rablók maszkot húztak, majd rárúgták az ajtót a portásra, aki azon a telephelyen dolgozott, ahol a 40 millió forint értékű rézszállítmányt tárolta tulajdonosa. Az eset négy éve történt, de a bíróságra még csak most jutott el az ügy: a három fős bandának csak az egyik tagját sikerült elkapni, ellene a Fővárosi Főügyészség rablás minősített bűntette miatt emelt most vádat.
Vágólapra másolva!

A rablók a portás megkötözése után elvitték az egyik telephelyen parkoló kamion kulcsait, hogy a rézzel megrakott pótkocsit utána kötve el tudjanak menni a helyszínről. Adódott azonban egy kis gond: a vontatót nem tudták beindítani, mivel annak akkumulátora lemerült.

Ekkor nekiálltak szerelni, azaz a telephely műhelyében talált szerszámokkal egy másik, szintén ott parkoló járműből kiszedték az akkumulátort, majd berakták az ellopásra kiszemelt kamionba. Miután ezzel megvoltak, a pótkocsit hozzákötötték a szintén lopott teherautóhoz, és elhajtottak a telephelyről a 23,5 tonna tömegű rézzel.

Ekkor viszont újabb kihívással kellett szembenézniük: a kamionból kifogyott az üzemanyag.

A mozgásképtelen kamiont végül Herceghalom külterületén hátrahagyták, míg a pótkocsit a rajta lévő rézhulladékkal ismeretlen helyre szállították.

A vádlott és társai által eltulajdonított vontató, illetve pótkocsi értéke több millió forint, míg a rézszállítmány értéke 40 millió forint volt - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. Az egyetlen elkapott férfi ellen jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, amiért akár tizenöt év börtön is járhat.