Maradnak a pótlóbuszok a dél-balatoni vasútvonalon

2015.09.25. 10:51

Nem tudták befejezni a pályafelújítási munkálatokat a dél-balatoni vasútvonalon, így jövő péntek estig érvényben marad a vágányzár, még egy hétig pótlóbuszok közlekednek a vonalon - közölte a Mávinform szeptember 25-én, péntek délelőtt.

Nem tudták befejezni

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szeptember 4-én tájékoztatott arról, hogy a többi között biztosítóberendezési munkálatok miatt szeptember 26-áig Lepsény és Szántód-Kőröshegy között vágányzár lesz érvényben. A Mávinform most azt írta, hogy a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vasútvonal Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti szakaszán a szeptember 12-én megkezdett és eredetileg most péntek éjfélig tervezett pályafelújítási munkákat műszaki okok miatt a kivitelező nem tudja befejezni.

Maradnak a pótlóbuszok

A szerelvények továbbra is a módosított menetrend szerint közlekednek, valamennyi vonat helyett Lepsény és Szántód-Kőröshegy, valamint Ádánd és Siófok között autóbuszok szállítják az utasokat. A vasúti pályát előreláthatólag csak jövő pénteken éjfélkor adják át a vonatforgalomnak - közölték, hozzátéve: a dél-balatoni és a Kaposvár-Siófok vonalon várhatóan október 3-án, szombaton változik újra a menetrend, akkortól nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK