Összesen több mint kétmilliárd forintot költ a MÁV a jegyértékesítési rendszer fejlesztésére. A projekt befejezése után megújul a jegy- és bérletkiadó automatahálózat, valamint korszerűbbé válik a fedélzeti jegyértékesítés. Hamarosan bankkártyával fizethetünk a kalauznál is. 

Két tételre összesen több mint kétmilliárd forintnyi támogatást kap a MÁV, amiből megújulhat a vállalat jegyértékesítési rendszere, derül ki a Magyar Közlöny keddi számából. A kormányhatározat szerint 685 millió forintot fordítanak megvalósíthatósági tanulmány készítésére, 110 darab jegykiadó automatára (hardver, operációs rendszer, driverek) és a működtetésükhöz szükséges szoftverelemekre (hardverinterfész, központi karbantartó és monitorozó szoftverrendszer). A támogatási összeg a teljes kiadás 73 százalékát fedezi. 

Pár hónapja új egyenruhát is kaptak a vasutasokForrás: MÁV

A második tétel majdnem 1,6 milliárd forintot tesz ki, ebből korszerűsítik a jegyértékesítést kiszolgáló szervereket, a fedélzeti és pénztári eszközöket, valamint jut majd még belőle megvalósíthatósági tanulmányra is. Az 1,6 milliárd forint a teljes kiadás 100 százalékát fedezi. 

A határozat szerint a projekt célja, hogy modernebbé váljon az értékesítés, és lecseréljék az elavult pénztári eszközöket. Mint ahogyan azt az Origo hétfőn megírta, modernizálja jegyellenőrző rendszerét a BKK is