Orbán: A migrációs válság Európa stabilitását veszélyezteti

Orbán Viktor szerint a menekültválság destabilizálja Európát
Vágólapra másolva!
Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim – jelentette ki a The Wall Street Journalnak Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a migrációs válság Európa stabilitását veszélyezteti.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal internetes oldalán szerdán megjelent interjúban a kormányfő úgy vélekedett, hogy a közel-keleti és afganisztáni migránsok tömeges beáramlása az Európai Unió destabilizálásával fenyeget, hacsak a kontinens nem lép fel határozottan.

Orbán Viktor szerint a menekültválság destabilizálja Európát Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Megoldást kell találni Szíriában

Orbán védelmébe vette azt az intézkedést, amely három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja a megfelelő útiokmány nélküli határátlépést, valamint a szerb határ mentén felépített kerítést – olvasható a cikkben, amelynek szerzője nem felejti el megemlíteni, hogy a tavalyi 42 ezerrel szemben

idén már 280 ezer migráns érkezett Magyarországra.

"Ha nem találnak belső megoldást Szíriában, nincs esély az áradat megállítására" - idézte a lap a magyar miniszterelnököt, aki szerint nem lenne helyes, ha a fejlett világ mindebben csak Európát érő kihívást látna.

Radikálisok válthatják le a régi elitet

Orbán Viktor szerint az Egyesült Államoknak és más országoknak, így a gazdag arab országoknak is be kellene fogadniuk menekülteket, mert

a válság könnyen destabilizálhatja Európát.

Ahol egyébként a menekültválságot a radikális pártok aknázhatják ki.
"Nem nehéz elképzelni, hogy egy-két éven belül a régi politikai elitet leváltják a radikálisok" - vélekedett a miniszterelnök, aki az interjúban fenntartotta azt az álláspontját, hogy Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim.

Szerinte nem az a feladat, hogy máshol teremtsék meg új élet lehetőségét ezeknek az embereknek, hanem az, hogy a hazájukban való boldogulásukat elősegítsék.

Nem vagyunk a muszlim kultúra ellen

Orbán a nemzeti függetlenség egyik kritériumának tartja, hogy Magyarország eldönthesse: akar-e otthont adni más kultúráknak.

"A muszlim kultúra nagyon erős, nem vagyunk ellene,

de nálunk nem létezik olyan párhuzamos társadalom, amely nem illeszkedik az európai értékek közé" - szögezte le a lapnak Orbán Viktor.