Lemondott Giró-Szász András

2015.10.01. 15:08

A jubileumi Kormányinfón jelentette be Giró-Szász András, hogy csütörtökön benyújtotta lemondását. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nem zárta ki, hogy új feladatot kap Orbán Viktortól. 

Lemondott Giró-Szász András, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Ezt maga a politikus jelentette be a 25., jubileumi Kormányinfón, amelyet szokás szerint Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel vezetett.

Nem marad államtitkár Giró-Szász AndrásFotó: Polyák Attila - Origo

Giró-Szász elmondta: 10-11 hónappal ezelőtt arra kérte őt Orbán Viktor, hogy „rázza gatyába” a kormányzati kommunikációt, de Rogán Antal minisztériumának létrejötte után már nincs arra szükség, hogy itt legyen.

Szükség lehet még rá

Az államtitkár elárulta, hogy felmerült egy új poszt számára, de erről nem volt hajlandó többet elárulni.

Lázár János megjegyezte: „az elmúlt öt évben mindig az volt, hogy ha gond volt a kormányzati kommunikációval, akkor András beugrott. Eddig erre kétszer volt szükség, nem zárható ki, hogy harmadjára is szükség lesz rá” - fogalmazott. 

Nem jött ki Rogánnal

Rogán Antalt másfél hete nevezte ki Orbán Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré. A kabinetiroda elsősorban az általános politikai koordinációt ellátó minisztérium lesz. Bár ez egy ideig kérdéses volt, azóta kiderült, hogy Rogán Antal nem a Miniszterelnökség keretei között fog dolgozni.