A Csongrádi Református Egyházmegye, mint a migrációs válságban eddig leginkább érintett területen élő református közösségek összessége nyilatkozatot tett közzé. Négy pontban szedték össze gondolataikat.

Az egyházmegye közleménye köszönetet mond a kormánynak és a rendvédelmi erőknek a határ védelméért, egyben felajánlották segítségüket a rendőrök és katonák lelki gondozásához. Emlékeztetnek rá, hogy Európa olyan embereken segít, akik ha nem is vettek részt keresztényüldözésben, de nem emelték fel szavukat ellene.

Hisszük, hogy Isten a történelem Ura, s minden esemény az Ő bölcs elhatározásából fakad, és akarata nélkül semmi nem történhet meg – így a jelenlegi migrációs történések mögött is Őt látjuk.

Ételt osztanak a reformátusok a KeletinélForrás: Origo

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Református Menekültmisszió munkájának támogatására buzdít a közlemény, emlékeztetve, hogy a segítség nem jelenti azt, hogy egyet értenek a menekültek vallásával. Hirdetni kívánjuk nekik Jézus evangéliumát és segíteni szeretnénk őket a Jézusba vetett hitre eljutni - írják.

A csongrádi reformátusok szomorúan látják, hogy Európa országai – hazánkat is beleértve – egy több évszázada tartó folyamat során letértek a keresztyén hit alapjairól - zárul a nyilatkozat.