Harminchárom embert utasított ki a bíróság

Zákány, menekültek, katonák
Zákány, 2015. október 2. Szájmaszkos katonák figyelik a horvát-magyar zöldhatárt gyalogosan átlépő, Gyékényes vasútállomás felé tartó illegális bevándorlókat 2015. október 2-án. A migránsok vonattal érkeztek a horvátországi Botovóba és onnan gyalog jöttek Zákányba. A ma délutáni volt a 40. botovói vonat. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Harminchárom ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság szombaton és vasárnap.
Vágólapra másolva!

Juhászné Prágai Erika, a a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte, a bíróság tizennégy vádlottat egy, tizenkilencet kettő évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlottak többségében szír, afgán, illetve iraki állampolgárságúnak vallották magukat, de volt köztük olyan is, aki koszovói és pakisztáni személyi adatokat közölt.

Szájmaszkos katonák figyelik a horvát-magyar zöldhatárt gyalogosan átlépő, Gyékényes vasútállomás felé tartó illegális bevándorlókat Forrás: MTI/Varga György

A vádlottak a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt és felett átmászva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.