Igazi őszi időjárás lesz ma

Ilyen vigasztalan képet fest az időjárás az Origo szerkesztőségének ablakából.
Vágólapra másolva!
Bár a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű, a nap csak keleten bújik elő, és többfelé lesz eső meg zápor.
Vágólapra másolva!

A Dunántúlon erősen felhős, különösen annak nyugati felén tartósan borult idő várható, többfelé esővel, záporral - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kelet felé haladva kevesebb csapadékkal, inkább csak időszakos, kisebb esővel és átmenetileg vékonyodó felhőzettel is számolhatunk.

Ilyen vigasztalan képet fest az időjárás az Origo szerkesztőségének ablakából. Forrás: Origo

Ködfoltok és párásság

A Dunától keletre eleinte valószínű erősen felhős ég, párássággal, ködfoltokkal; elsősorban délutánra a keleti áramlás egyre több helyen felszaggatja az alacsonyszintű rétegfelhőzetet, és ugyan sok fátyolfelhő lesz az égen, de különösen a Tiszántúlon, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység egyes részein hosszabb ideig is lehet jellemzően szűrt napsütés.

Estére sem hűl le igazán a levegő

Errefelé az északkeleti szél is sokfelé megélénkül, főleg a Tisza-tó környékén meg is erősödik. A keleti országrészben gomolyfelhők is képződnek, délután egy-egy zápor is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon ennél egy-két fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 12-17 fokig hűl le a levegő.