Jósnőnek adta ki magát a bankkártyás csaló

Vágólapra másolva!
Pénzmágiát végez – ezt mondta az a férfi, aki jósnőnek kiadva magát több mint négymillió forintot csalt ki áldozataitól. A bankkártyák adatait szerezte meg, a pénzt szerencsejátékra költötte. Előzetesbe került, amit egy kórházban kell tölteni. 
Vágólapra másolva!

Egyszer már lebukott, de az egészségi állapota miatt eddig szabadlábon védekezhetett az a férfi, aki egy közösségi portálon egy ismert jósnőnek adta ki magát, és a gyanú szerint

pénzt csalt ki több embertől is.

Július 29-én egy pénzintézet tett feljelentést, akkor még ismeretlen tettes ellen. A férfi, az ismert jósnő nevében azt állította, hogy

"pénzmágiát" végez,

amihez az emberek bankkártya adatait kérte el. Azok segítségével mobiltelefon egyenlegét töltötte fel, amivel aztán internetes fogadásokat kötött és online szerencsejátékot játszott.

Végül sikerült lebuktatni a férfit, aki a rendőrség szerint összesen 56 bankkártya adatait szerezte meg és 4 millió 600 ezer forinthoz jutott.

A nyomozás közben kiderült, hogy beteg,

ezért eddig szabadlábon védekezhetett, azonban újra lebukott. A 30 éves sényői férfit október 9-én ismét előállították, a bíróság pedig még aznap elrendelte előzetes letartóztatását. Ezt a betegsége miatt kórházban kell töltenie – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.