Feljelentést tettek a volt MSZP-székház ügyében

2015.10.10. 12:06

A fideszes Kocsis Máté vezette józsefvárosi önkormányzat közveszélyokozás gyanújával tett feljelentést az egykori Köztársaság téri volt MSZP-székház ügyében, mert az üresen álló, leromlott állapotú épület miatt állításuk szerint egyre több a lakossági panasz.

Feljelentést tett a Józsefvárosi Önkormányzat az egykori MSZMP, majd az MSZP volt székháza miatt, mert a kerülethez és a rendőrséghez egyre több lakossági panasz érkezik. A fideszes Kocsis Máté vezette kerület szerint vizsgálandó lehet az ingatlanok tulajdonosi körének felelőssége is.

A tér neve ugyanúgy megváltozott, mint az egykori MSZP-székház tulajdonosaFotó: Origo

Emlékeztettek, hogy a II. János Pál pápa (korábban Köztársaság) téren évek óta elhagyatottan áll az egykori székház. Az épület 2010-ig volt a szocialisták tulajdonában, majd pártközeli cégek után most egy offshore-jellegű vállalkozás tulajdonában van és felszámolási eljárás alatt áll - tették hozzá.

Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestereFotó: Origo

A kerület szerint a tulajdonosok nem csak hatalmas adósságot, de rendezetlen környezetet hagytak maguk után. "Az épület már jó ideje a hajléktalanok, drogosok és prostituáltak tanyája" - írta az önkormányzat, amely szerint a tulajdonos a felszólítások ellenére sem foglalkozik az ingatlannal.

MSZP: már 6 éve eladtuk

Az MSZP reagálásában közölte: a volt Köztársaság téri székházát hat évvel ezelőtt, a törvényi előírásoknak megfelelően eladta, tehát "az MSZP-t a volt székházával kapcsolatban semmilyen felelősség nem terheli."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK