Az Együtt lefújná a földpályázatokat

Szigetvári Viktor Együtt Pm Interjú
Szigetvári Viktor
Vágólapra másolva!
Az Együtt a tervezett földpályázatok lefújását követeli, mert az ellenzéki párt szerint semmi szükség az állami földek eladására. A Fidesz reagálásában megvédte a döntést, miközben a baloldaltól félti a magyar földet.
Vágólapra másolva!

Az Együtt elutasítja a tervezett állami földértékesítési pályázatokat, ahogy a földbérleti pályázatokat is elutasította, mert azokra semmi szükség nincs - mondta Szigetvári Viktor pártelnök Felcsúton. Orbán Viktor házánál egy Szégyelld magad Orbán! feliratú molinó előtt

az ellenzéki párt azt kérte, hogy a kormány állítsa le a földértékesítéseket,

és vizsgálja ki a korábbi földpályázatokat is.

Bebetonozzák a korábbi bérlőket

Szigetvári Viktor úgy vélte, a Fidesz tovább súlyosbítja a helyzetet a földtulajdonok átjátszásával és "bebetonozza azokat a bérlőket, akik korrupt módon jutottak a földekhez". Azt ígérte, hogy kormányra kerülésük esetén visszaveszik az állami földeket és tisztességes viszonyok között újraosztják.

Szigetvári Viktor szerint semmi szükség az állami földek értékesítésére Fotó: Bielik István - Origo

Talán ez utóbbi miatt reagált úgy közleményében a Fidesz-frakció, hogy

Ezzel szemben a magyar kormány a földeket hazai kézben akarja tartani - tették hozzá.

A Fidesz a román példát hozza fel

Kizárólag a helyben lakó gazdák, - akik ténylegesen földművelésből, mezőgazdaságból élnek - mintegy 350 ezer hektár földhöz juthatnak hozzá - emlékeztetett a kormánypárti frakció. Hozzátették: Romániában már 7-800 ezer hektár termőföld van külföldi - libanoni, holland, osztrák - kézen.