Nem tudni, hogy a várható rossz időre készül-e a Bokros Lajos elnökölte Modern Magyarország Mozgalom, vagy a köznyelvben csak fotelforradalmároknak nevezett, otthon elégedetlenkedő ellenzékiek igényeire gondol, amikor október 23-ára online tüntetést szervez az Orbán-rendszer ellen.

Rendhagyó formáját választotta a jelek szerint a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) az Orbán-kormány elleni tiltakozásnak idén október 23-án.

A fotelból tüntethet Orbán ellen

A Facebookon az utóbbi napokban aktívvá vált Maradok itthon közösség egy egyórás online tüntetésre invitál a nemzeti ünnepen. Az ajánlott honlapon egy felhívás olvasható, az oldal alján pedig ott a párt logója, és további kattintásra az érdeklődő a MoMa hivatalos oldalán találja magát. Utóbbin egyébként szó sem esik egyelőre a rendhagyó online demonstrációról.

Nem szokványos tüntetést szervez Bokros Lajos pártjaFotó: Dudás Szabolcs - Origo

A MoMánál az Origo érdeklődésére a nem szokványos tüntetésről annyit mondtak, nagyjából úgy kell majd elképzelni, hogy a tüntetők otthonról egy kattintással jelezhetik részvételüket, és ezt egy számlálón követik. Részleteket még nem közöltek, mert azokat az elnökség csak kedden véglegesíti.