Lemondatnák a Hitlerrel és migránsokkal viccelődő szoci képviselőt

Ezt a fotót osztott meg a Facebookon a zuglói MSZP-s képviselő
Vágólapra másolva!
Papcsák Ferenc, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke felszólította Zugló polgármesterét, Karácsony Gergelyt és az MSZP kerületi országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát, hogy haladéktalanul határolódjanak el Sógor Lászlótól, és mondassák le a szocialista politikust. Karácsony Gergely szerint Sógor tévedésből tette ki az ominózus képet a Facebook oldalára. A helyi MSZP szerint Sógor nem direkt osztotta meg a képet. 
Vágólapra másolva!

Papcsák Ferenc tudatta, hogy Sógor László megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amelyben egy Adolf Hitlert ábrázoló fotóra azt a szöveget tették, hogy „Ti mit csináltok a migránsokkal?” „Fűtünk!”. Mint írta, a Fidesz helyi szervezete, a Fidesz-KDNP frakciója, és ő is mint a Fidesz helyi választókerületi elnöke mélységesen elhatárolódik „az ilyen megnyilvánulásoktól”.

Ezt a fotót osztotta meg Facebookon a zuglói MSZP-s képviselő Forrás: Origo

Sógor László az esetre reagálva Facebook-oldalán azt írta: hétfőn kiderült, hogy tévedésből megosztott egy bejegyzést, amelynek tartalmával nem ért egyet, és mélységesen elítéli. Hozzátette: sajnálja, hogy figyelmetlen volt.

Karácsony Gergely beszélt Sógorral

Karácsony Gergely kedd délután úgy reagált Sógor László bejegyzésére, hogy tájékoztatást kért az esetről. Sógor közölte, hogy tévedésből tette,

az üzenet tartalmát mélységesen elítéli,

és sajnálja, hogy figyelmetlenségével felháborodást okozott.

Az MSZP zuglói önkormányzati képviselője, Sógor László tegnap vállalhatatlan bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán.Táj...

Posted by Karácsony Gergely on 2015. október 13.

Nincs okom kételkedni a Sógor László által elmondottakban, hiszen eddig magam is úgy ismertem, akitől távol állnak a gyűlöletre uszító megnyilvánulások – közölte Zugló polgármestere. A szocialista képviselő nyáron megszavazta azt az indítványt is, amellyel Zugló adományok tárolására alkalmas raktárt biztosított a menekülteket segítő civil szervezeteknek.

Karácsony szerint a céljuk az, hogy Zugló befogadó, a rászorulókat segítő, problémákra érzékeny kerület legyen, ezért visszautasít minden gyűlöletkeltő megnyilvánulást, és ugyancsak ezt várja el a képviselő-testület minden tagjától.

Az Origo azon kérdésére, hogy milyen konkrét következményei lesznek az esetnek, csak annyit közöltek, hogy a közleményhez képest többet nem akarnak hozzáfűzni a történésekhez.

Nem volt szándékos

Tóth Csaba, az MSZP Zuglói elnöke az Origónak arról beszélt, hogy

Sógor László véletlenül osztotta meg az ominózus képet,

és amint jelezték neki, rögtön eltávolította. T

Tóth Csaba szerint véletlenül osztotta meg a hitleres képet Sógor László Forrás: Origo

Eltávolították

Legutóbb egy pesterzsébeti tanár osztott meg Hitlert éltető fotót a Facebook oldalán. Akkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra utasította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hogy indítson soron kívüli vizsgálatot az üggyel kapcsolatban. A tanárnőt azóta eltávolították az intézményből.