Továbbra is szépségversenyeket szervez a kerítéssel vádolt Répás Lajos

bordélyház-leleplezése, prostitúció
TO GO WITH AFP STORY by JOSIE COX - FILES - A picture taken on March 6, 2009 in a brothel in Offenbach, western Germany, shows a prostitute waiting for clients. Times are hard down at brothels in Germany, where the current financial crisis has triggered a sharp decline in clientele. AFP PHOTO DDP/MARTIN OESER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Mai napig szervez szépségversenyeket az a Répás Lajos, aki a vádhatóság szerint három éven keresztül közvetített lányokat gazdag férfiaknak, köztük politikusoknak és válogatott labdarúgóknak is. Az ügyészség kerítéssel és kitartottsággal vádolja. A három éve tartó nyomozás sem akadályozza meg Répás Lajost abban, hogy továbbra is lányok adatait gyűjtse be, valamint szépségversenyt szervezzen nekik. Októberben például 25. alkalommal rendezi meg a Miss Hungaryt.
Vágólapra másolva!

"Teljesen normális igény, nincs ebben semmi, ezek a lányok azt kérték, segítsek nekik" – mondta Répás Lajos az Origónak, amikor az állítólagos prostituálthálózatról kérdeztük. A Direkt36 ismertette a 2500 oldalas nyomozati iratot, amely szerint Répás Lajos lányokat – köztük kiskorúakat is – közvetített gazdag férfiaknak. Az Origónak elmesélte a közvetítés folyamatát is.

"Szívességet tettem nekik"

"Amikor jelentkezett valaki az escortadatbázisba, kitöltöttünk vele egy adatlapot is, amelyben az egyik kérdés arról szólt, hogy hajlandó-e férfiakkal is találkozni. Ez nem szexuális szolgáltatásról szólt, de ha valaki ezt beikszelte, akkor kaphatott tőlem egy SMS-t, amelyben benne volt, hogy hol és mikor találkozhat egy férfival" – mondta Répás Lajos, aki azt állítja, nem tudott arról, hogy a találkozó során mi történik. Ez szerinte "csak arra a két emberre tartozik".

Répás Lajos azt állítja, nem tudta, hány éves az a lány, akiről kiderült, hogy kiskorú volt az eset idején Forrás: AFP/Martin Oeser

A Direkt36 által bemutatott nyomozati iratok szerint olyan szövegű SMS-ek születtek, mint: "Holnap du 5 óra fix, csak beszélgetés kávézóban. 100000(70000)/2 ó max. Csinosan. Ok? Pusy". Ez azt jelentette, hogy az este ötkor kezdődő, maximum két órán át tartó, szexmentes beszélgetésért 100 ezer forintot kap a lány, amiből 70 ezret tarthat meg, a maradék a Répásnak járó közvetítői díj. Máskor még rövidebben írt Répás: "Ma este 8 ó munka. 150000/2 ok?". A tanúvallomásokból kiderül, hogy ilyenkor mindenki számára egyértelmű volt, a munka szó szexet takar – ha csak kíséretet, vacsorapartnert, beszélgetőtársat akart a megrendelő, azt külön mondta Répás a lányoknak.

– fogalmazott. Az Origónak azt állította, hogy egy találkozóért kevesebbet, általában 50 ezer forintot kaptak a lányok, amiből 10 ezer forintot adtak neki másnap. Mint mondta, nem érzi magát bűnösnek, mert ő csak közvetített, arra nem volt ráhatása, hogy mi történik a találkozón. Úgy éli meg, hogy segített a lányoknak pénzt szerezni.

Répás Lajos szerint 300-400 esetben adott címeket a lányoknak, a befolyt pénzt pedig rendezvényekre költötte. A férfi több szépségverseny főszervezője, az ő érdekeltségébe tartozik például a Miss Hungary, a Miss Tini Hungary, valamint a Miss Bikini Hungary nevű szépségverseny is. Utóbbira már 16 év felett is lehet jelentkezni, Facebook-oldalukon pedig a 2013-as győztest „Kishercegnőnek" nevezik.

Ezek a szépségversenyek ráadásul a nyomozás ellenére a mai napig működnek,

októberben például 25. alkalommal rendezik meg a Miss Hungaryt. Répás Lajos az Origónak azt állította, hogy a lányok közvetítésével a nyomozás miatt felhagyott.

Politikusok, tévések, labdarúgók

A nyomozati iratok szerint érintettek lehetnek jelenlegi országgyűlési képviselők, ismert tévések, valamint válogatott labdarúgók is, emiatt Szelényi Zsuzsanna az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdésben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez.

"Miért nem tett lépéseket a rendőrség a gyanú szerint Répás Lajos szépségverseny-szervező üzemeltette prostituálthálózatot igénybe vevő politikus felderítésére?" – kérdezte a képviselő, aki szerint

a nyomozóhatóság feltűnően nem deríti fel, hogy a gyanúba keveredett politikus valóban elkövette-e a bűncselekményt.

Szelényi Zsuzsanna arra is választ vár egyébként a belügyminisztertől, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalt felügyelő miniszterként hogyan értékeli, hogy a szexuális szolgáltatást pénzért igénybe vevő képviselő zsarolhatóvá válik – akár a családja, akár a nyilvánosság előtt –, ez pedig nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

Az Origo Répás Lajostól megkérdezte, kik lehetnek az érintettek, ő azonban nem árulta el. Diszkrécióra hivatkozott.