Vasárnap Brüsszelben találkoznak a menekültválságban leginkább érintett országok vezetői, hogy megoldást találjanak a legújabb fejleményekre. A megbeszélésre Jean-Claude Juncker meghívta Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Rendkívüli migrációs találkozót hívott össze vasárnapra Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A megbeszélésre a nyugat-balkáni migrációban érintett országok vezetőit, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is meghívta.

Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker vasárnap újra találkozikForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek megerősítette, hogy a magyar kormányfő részt vesz a találkozón. 

Nem teljes körű

A vasárnap esti csúcson nem csak uniós tagállamok állam- és kormányfői vesznek részt, ott lesz Macedónia és Szerbia miniszterelnöke is. A többi résztvevő Ausztria, Bulgária, Horvátország, Németország, Görögország, Magyarország, Románia és Szlovénia.

A találkozóra Juncker meghívta az ENSZ menekültügyi főbiztosát is, és a Frontex is képviselteti magát. A közlemény szerint a találkozó célja az lesz, hogy azonnali megoldásokat találjanak a menekültválság legújabb fejleményeire.