Vágólapra másolva!
A CÖF-CÖKA vezetősége nyílt levélben fejtette ki, milyen eredményt vár az Európai Bizottság vasárnapi tanácskozásától a migránskérdésben.  Ha a tanácskozás nem hozza meg a várt eredményt, nemzetközi autós békemenetet szerveznek Brüsszelig.
Vágólapra másolva!

Előbb-utóbb el kell számolni a döntéssel

Az európai polgárok többsége nagy érdeklődéssel figyeli az Unió felelős szervezeteinek migránsüggyel kapcsolatos döntéseit, így az Európai Biztosság vasárnapi tanácskozását is. A CÖF-CÖKA Vezetősége nyílt levelet írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének. „Tisztelt Elnök Úr! Önt most súlyos felelősség terheli, a vasárnap meghozandó döntések hatékonyságával előbb-utóbb el kell számolni. A CÖF-CÖKA, a magyarországi civilek jelentős szervezete készen áll arra, hogy

a tanácskozás esetleges nem várt eredménytelensége láttán nemzetközi autós békemenetet szervez Brüsszelig

- írják nyílt levelükben Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének.

Nem lehet kettős mérce

A nyílt levél szerint az alapvető emberi jogok megsértését eredményezheti, ha a kvótában meghatározott 160 000 főt átláthatatlan, ismeretlen módszerekkel, szubjektív módon választanák ki, semmibe véve a többi menekült esetlegesen jogos érdekeit.

Nem lehet mérvadó az iskolai végzettség vagy alkalmazható szakmai tudás.

A kettős mérce mérgezi a jogállamiság követelményrendszerét.

A következő megoldásokat javasolják:

  • Az Unió tagországainak közreműködésével garantálni kell a görögországi határzár kiépítését.
  • A nagyhatalmak felelős cselekvésével élhető körülményeket kell teremteni a népvándorlás kiinduló pontjain, ezzel biztosítva a gazdasági bevándorlók visszatérésének lehetőségét.
  • Az EU erre a célra létrehozott pénzügyi alapjából átmenetileg, megfelelő módon finanszírozni kell a Törökországban lévő menekülttáborok fenntartását.
  • Az uniós belügyminiszterek által szeptember 22-én elfogadott, a menekültek kötelező befogadásáról szóló kvótarendszert semmisnek kell tekinteni.