Jól áll Colleen Bell kezében az ostor

Bradley Bell, Colleen, Chicoos
Hortobágy, 2015. október 24. Colleen Bell amerikai nagykövet cserget a hortobágyi kilenclyukú híd lábánál tartott Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen 2015. október 24-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A hortobágyi kilenclyukú hídon áthajtották a rackanyájat, a magyar szürke marhákat és a nóniusz méneket szombat délelőtt, ezzel megkezdődött az idei Szent Dömötör-napi behajtási ünnep és darufesztivál. A behajtáson Colleen Bell amerikai nagykövet is részt vett.  
Vágólapra másolva!

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a helyszínen köszönetet mondott a hortobágyi pásztoroknak, hogy fenntartják ezt a kultúrát, amely „a világon egyedülálló érték, amit mi adtunk az emberiségnek”.

Hortobágy, 2015. október 24. Colleen Bell amerikai nagykövet cserget a hortobágyi kilenclyukú híd lábánál tartott Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete azt mondta: az Egyesült Államok és Magyarország egyaránt elkötelezett a környezet, a természeti értékek védelme mellett. „A természeti erőforrások és a kulturális értékek közös megvédésével biztosítjuk gyermekeink és a következő generációk jövőjét” – mondta.

Colleen Bell amerikai nagykövet egy jurtában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt