Újabb két nyaraló lángolt Budaörsön

gyújtogatás, Budaörs
Vágólapra másolva!
Két faház gyulladt ki vasárnap délután Budaörsön, a Páva utcában - értesült az Origo. Nem zárható ki, hogy gyújtogatás történt, így az esetek összefügghetnek azokkal, amelyeket az utóbbi másfél évben egy rejtélyes gyújtogató számlájára írnak a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Egy faház porig égett, és egy másikból sem sok maradt Budaörsön, a Páva utcában - tudta meg az Origo. Mindkét eset vasárnap délután történt, a víkendházak egymástól 20 méterre álltak.

A budaörsi Páva utcában alig 20 méterre állt egymástól a két, lángra lobbant faház Forrás: Origo

A tűzvizsgálat információink szerint jelenleg is tart, így végleges szakértői vélemény még nincs, de nem zárható ki, hogy gyújtogatás történt.

A gyújtogatások miatt sokan szabadulnának házaiktól Budaörsön Fotó: M. Schmidt János - Origo

A mostani esetek összefügghetnek azokkal, amelyeket az utóbbi másfél évben egy rejtélyes gyújtogató számlájára írnak a hatóságok.

Másfél éve garázdálkodik

Az Origo megírta, a gyújtogató van, hogy egyszerre három házat is elpusztít. Őrült vagy telekspekuláns? - a helyiek is csak találgatják, mi lehet az indítéka.

Egy kőházat is felgyújtott már a környéken garázdálkodó gyújtogató Fotó: M. Schmidt János - Origo

Eddig közel harminc nyaralót gyújtott fel, a rendőrség és Budaörs vezetése együtt egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Ezt a férfit keresi a rendőrség a tűzesetekkel összefüggésben Forrás: police.hu

A bűncselekmény-sorozatnak gyanúsítottja ugyan egyelőre nincs, de a rendőrség október 6-án körözést adott ki: szemüveges, bukósisakos férfit keresnek az esetekkel kapcsolatban.