Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak a békéért

D. Szebik Imre; Khalil, Youssef; Sulok Zoltán Szabolcs; Székely János; Gáncs Péter
Budapest, 2015. november 1. Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke (b), Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök (b2), Róna Tamás rabbi (b3), Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője (b4), Székely János katolikus püspök (b5) és Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke (j) a Keresztény-Zsidó Tanács által szervezett imaórán Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban 2015. november 1-jén. Az imaórán zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak közösen a Közel-Kelet békéjéért, a háború és a terror minden áldozatáért és azokért, akiket hitük miatt üldöznek. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Közel-Kelet békéjéért, a háborúk és a terror áldozataiért imádkoztak közösen zsidók, keresztények és muszlimok Budapesten.
Vágólapra másolva!

Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak közösen a Közel-Kelet békéjéért, a háború és a terror minden áldozatáért és azokért, akiket hitük miatt üldöznek a budapesti Deák téri evangélikus templomban a Keresztény-Zsidó Tanács által szervezett imaórán.

Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak közösen a békéért Forrás: MTI/Illyés Tibor

Részt vett Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke, Szebik Imre evangélikus püspök, Székely János katolikus püspök, Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője, Róna Tamás és Radnóti Zoltán rabbi, valamint Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke.

Gáncs Péter evangélikus püspök megnyitó beszédében arról szólt:

hanem azok, amelyeket imára emelünk és amelyeket a megbékélés jeleként egymás felé nyújtunk".

Radnóti Zoltán rabbi arról beszélt, hogy a zsidó tanítás szerint az Ábrahám tanítványa, akiben megvan három dolog: a jóindulat, az alázat és a szerénység. A rabbi megjegyezte: minden kimondott szó annyit ér, amennyit tettekre váltanak belőle.