A kormány szerint a népességfogyásra nem a migráció a megoldás

Balog Zoltán nemzeti ünnep alkalmából tartott ünnepségén a Pesti Vigadó dísztermében
Budapest, 2015. augusztus 19. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ünnepi beszédet mond az Emberi Erőforrások Minisztériuma az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából tartott ünnepségén a Pesti Vigadó dísztermében 2015. augusztus 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Elindult a kormány csalad.hu honlapja, amely nemcsak a kormány intézkedéseiről ad információt, de azt is segít kiszámolni, mennyi lesz az olvasónak a nyugdíja. Az apropó a Budapesti Demográfiai Fórum, amelyen arra keresik a választ, hogyan lehetne megállítani Európa népességfogyását. Egy dolog biztos: nem a bevándorlással. 
Vágólapra másolva!

Magánszemélytől vette meg a ma indult www.csalad.hu internetes domaint a kormány. Azt a legjobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy tulajdonosa sokat keresett volna az üzleten, hiszen összesen egy forintot kért érte.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy hétfői háttérbeszélgetésen elmondta: a tulajdonos cserébe annyit kért:

Balog Zoltán is fontosnak tartja, hogy a kormány jól kommunikáljon Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Javítani a kommunikációt

A minisztérium nem titkolt célja, hogy a honlappal javítsa a kommunikációt, ezért nemcsak a nyugdíj és a gyermekvállalási támogatások összegét lehet rajta kiszámolni, de a kabinet intézkedéseit is elmagyarázza.

Mint azt az Origo korábban megírta, a kormány ősszel kezdett új kampányba „családbarát ország” jelszóval.

„A családtámogatási rendszerben olyan sok változás történt, hogy a nyilvánosság nem mindig tudja követni. Ezért fontos, hogy a megfelelő helyen tájékoztassuk őket” - mondta akkor Novák Katalin államtitkár.

Novák Katalin államtitkár mutatta be a csalad.hu honlapot Fotó: Bielik István - Origo

Jön a demográfiai fórum

A honlap indulásának egyik

apropója a csütörtökön kezdődő, háromnapos Budapesti Demográfiai Fórum.

Ezen 18 országból politikusok és szakértők keresik majd a választ arra, hogyan lehetne megállítani Európa népességének riasztó csökkenését. Az eseményre Ferenc pápa is küld üzenetet.

A migráció nem megoldás

Balog Zoltán kiemelte: Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy a népességfogyásra nem megoldás a migráció, helyette belső választ kell adni, azaz erősíteni és támogatni kell a családokat. A fórum üzenete, hogy

"az erős nemzet alapja az erős család"

- hangsúlyozta a miniszter.