Kósa Lajos pórul járt

2015.11.03. 19:02

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője délelőtt jelentette be, hogy bürokráciacsökkentési céllal honlapot szeretne létrehozni, valami olyan címmel, hogy "mi a hülyeség". Juhász Péter, az Együtt politikusa viszont rájött, hogy a miahulyeseg.hu még szabad. Gyorsan le is foglalta.

Nem Kósa Lajosé lesz a miahulyeseg.hu internetcím, hanem Juhász Gáboré, az ellenzéki Együtt politikusáé. Pedig a Fidesz frakcióvezetőjének nagy tervei voltak a doménnel, írta az Index. Ezen a címen olyan weboldalt akart létrehozni, ahová mindenki beküldhette volna azt, hogy szerinte mik a felesleges, "hülye" szabályok.

Kósa szerint így az emberekkel együttműködve lehetett volna csökkenteni a bürokráciát.

A miahulyeseg.hu viszont szabad volt, mikor Kósa Lajos beszélt terveiről, erre pedig Juhász Péter, az Együtt politikusa is rájött. Le is foglalta a webcímet magának. Erről a Facebookon számolt be.

Kósa elmondta, hogy szeretne egy Mi a hülyeség? címet viselő internetes felületet létrehozni.Az első bejegyzés ez...

Szerző: Juhász Péter2015. november 3.

Az egész ügy azzal indult, hogy Kósa Lajos egy háttérbeszélgetésen azt mondta: százezerrel csökkentené a jogszabályok számát a Fidesz. A Fidesz új frakcióvezetője szerint a jogszabályok csökkentése egybevág a kormányzati bürokráciacsökkentéssel. Tájékoztatása szerint a jövőben a Fidesz-frakció

gerillaszerűen nyújthatja be azokat a törvényeket,amiben korábbi jogszabályokat szüntetnének meg. Erre azért van szükség, mivel így az egyes érdekcsoportoknak nem lenne idejük arra, hogy eltérítsék a jogalkotó szándékát. Kósa Lajos a felesleges jogszabályok közül kiemelte a stadionbeléptetésre vonatkozó rendelkezéseket, amin mindenképpen változtatni kell a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK