Nyomoz a NAV a józsefvárosi feketekassza ügyében

Vágólapra másolva!
Nyomozást rendelt el a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ismeretlen tettes ellen, számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Egy, a magyaridok.hu birtokába jutott hangfelvétel szerint az MSZP józsefvárosi szervezetének februári tanácskozásán Komássy Ákos kerületi elnök arról beszélt az MSZP pártigazgatójának, Katona Tamásnak, hogy 2014-ben a szervezet „feketekasszájából" finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni.

Egy magánszemély költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, amihez később a Fidelitas feljelentése is csatlakozott.

Nem találtak szabálytalanságot

Komássy Ákos azzal magyarázta a "feketekasszát", hogy az egy lemezből készült házipénztár, amit feketére festettek. A párt belső vizsgálata nem tárt fel szabálytalanságot a kerületi szervezet működésében.

Reagált az MSZP

Bízunk abban, hogy az adóhatóság célja valóban az igazság kiderítése, annak ellenére, hogy a szervezetet egy olyan elfogult és adóügyi kérdésekben járatlan Fidesz-politikus irányítja, mint Tállai András - reagált a nyomozás megindítására az MSZP. Közleményükben Tiborcz István, Mészáros Lőrincz, Garancsi István, Rogán Antal, Kósa Lajos, Szijjártó Péter és Orbán Viktor vagyonosodási vizsgálatának szükségességére is felhívták Tállai András figyelmét.