Orbán Viktor aláírta a Fidesz petícióját

2015.11.07. 11:27

Orbán Viktor miniszterelnök aláírta a Fidesznek a betelepítési kvóta ellen indított Védjük meg az országot! elnevezésű petícióját – derült ki a kormányfő Facebook-oldalára szombaton feltöltött Védjük meg az országot! című videóból.

Kósa Lajos, a kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője szerdán jelentette be az aláírásgyűjtés elindítását, arra hivatkozva, hogy értelmetlennek tartják az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvótát, amely szerintük növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond a nemzetközi egyezményeknek, és nem jelent megoldást "a modern kori invázióra". 

Orbán Viktor aláírja a kötelező betelepítési kvóta elleni petíciót. Mellette Tessely Zoltán (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő (b), mögötte Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester


Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz azok aláírását várja, akik egyetértenek azzal, hogy a betelepítési kvóta jogalap nélküli, ellentétes Magyarország és az Európai Unió érdekeivel. 

Védjük meg az országot! Petíció a kötelező betelepítési kvóta ellen.Defend our country. Petition against mandatory resettlement quotas.

Szerző: Orbán Viktor, 2015. november 7.

A miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországon kívül döntsék el, "kikkel kell együtt élnünk". A kormányfő szombaton Felcsúton, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott: bár ma Magyarországon kevesebb a keresztelő, mint a temetés",  de "nem szükséges, hogy kényszerbetelepítéssel másokat a nyakunkra hozzanak". 

A miniszterelnök szerint ki kell mondani: "Nem tudjuk azt elfogadni, hogy valahol máshol – nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon – döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk." Orbán Viktor beszédében fontosnak nevezte, hogy Magyarország család- és gyermekbarát országgá váljon.