A Jobbik ifjúsági tagozatának rajzpályázatának győzteseit állították ki a képviselői irodaház aulájában – derült ki Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagjának Facebook-bejegyzéséből. A kiállított rajzok között szerepelt egy olyan is, aminek az a címe, hogy „Kirakós homoszexuális szülők gyermekei részére”. 

A Jobbik ifjúsági szervezetének egyik kiállított rajzaFotó: M.Schmidt János – Origo

Bárány Balázs szerint a rajz egy „homofób szemét.” Gratulálok annak, aki ezt megtervezte, kitette, jóváhagyta, vagy csak szimplán otthagyta – közölte Bárány Balázs.  

Sallai R. Benedek elszomorodott

Budai Bernadett az Origónak azt mondta, a meleg témát a Jobbik feketén-fehéren látja. A volt MSZP-s kormányszóvivő szerint az egész kérdést nem lehet ennyire leegyszerűsíteni. Salla R. Benedek, az LMP képviselője elszomorítónak nevezte a rajzot. Gőgös Zoltán, az MSZP is felháborodott a rajzon. 

Egy másik rajzFotó: M.Schmidt János – Origo

Információink szerint Kövér László sem tudott arról, miket állítottak ki, mivel a Jobbik csak annyit közölt, hogy gyermekrajzokat mutatnak majd be. 

Az Origo a kiállítással kapcsolatban megkereste az Országgyűlés Hivatalát is, hogy ki engedélyezte a kiállítást, de egyelőre nem kaptunk választ. 

Gőgös Zoltán és Budai Bernadett is kiakadtFotó: M.Schmidt János – Origo

 

Egy másik műFotó: M.Schmidt János – Origo