10 nappal a bukaresti tűzvész után negyvenhatra emelkedett az áldozatok száma. A bukaresti kormány hétfői rendkívüli ülésén arról is döntött, hogy anyagilag is támogatja a kórházban ápoltakat.

A bukaresti belvárosi klubban október végén volt tűz, amit a pirotechnikai eszközök okoztak. Akkor 26 ember meghalt a helyszínen és további 150 megsérült. Az egyik Izraelbe szállított beteg, valamint egy másik, Romániában kezelt sérült hétfőn vesztette életét, így az áldozatok száma 47-re emelkedett.

A tragédia áldozatainak száma 46-ra emelkedettForrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A bukaresti kormány rendkívüli ülésén anyagi támogatást szavazott meg a sebesültek kórházi ellátására. A román kórházak betegeit, - jelenleg 83 sérültet- ellátásuk teljes idejére 6000 lejjel, azaz 420 ezer forinttal, míg a külföldi kezeléseket havi 7500 euróval támogatják.

A külföldi gyógykezelést 35-en fogadták el, őket a román légierő és a NATO gépei szállítottak Belgiumba, Hollandiába, Ausztriába, Izraelbe, Németországba, Nagy-Britanniába, Norvégiába. A hétfői halálesettel együtt összesen négyen vesztették életüket szállításuk közben, vagy a külföldi kórházakban.

Hétfőn a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia 82 sérültjét ápolták továbbra is romániai kórházakban: közülük 14-nek az állapota válságos, haté súlyos.