Összeütközött hétfőn a szeptemberben indult, de még csak tesztelt CAF, a világ leghosszabb villamosa egy másik, régi típusúval. A BKK szombati közleményében az áll, hogy szüneteltetik az új szerelvények forgalomba adását.

A világ leghosszabb villamosa eddig tisztázatlan okokból összeütközött egy másik szerelvénnyel hétfőn a Hengermalom útnál, az 1-es villamos vonalán hétfőn. Személyi sérülés nem történt, a baleset okait és körülményeit szakértők vizsgálják – közölte még aznap az Origóval a Budapest Közlekedési Központ, amely szombaton kitett egy közleményt ezzel kapcsolatban a honlapjára.

Szakértők vizsgálják nemcsak a baleset körülményeit, de az új villamosokat isForrás: MTI/Lakatos Péter

Kiterjesztett vizsgálatok

Ebben az áll, hogy „A 2015. november 9-én, hétfő délután bekövetkezett, CAF Urbos 3 villamos balesetét követő szakértői vizsgálatok kiterjednek a sínfékrendszer és annak vezérlésének rendeltetésszerű működésére is. 

Forgalombiztonsági megfontolások

Tekintettel arra, hogy a vizsgálat lezárultáig teljes bizonyossággal nem azonosítható be a rendkívüli esemény oka, a BKV részéről üzemeltetésre már átvett rövidebb CAF Urbos 3 villamosok forgalomba adását forgalombiztonsági megfontolásból az üzemeltető ideiglenesen szünetelteti.”

A CAF-villamosok szeptemberi indulásáról az Origo is beszámolt.