Noha hétfőn még húsz foknál is melegebb lesz helyenként, és a hét első napjaiban marad az enyhe idő, a hét végére elfeledhetjük a tavaszias novembert. Sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a térségre, a jövő hétvégén eső, havas eső, néhol havazás is lehet. 

Az ország nyugati részében hétfőn még húsz foknál is melegebb lehet, keleten 9 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet, írja heti előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Kedden változóan felhős időre van kilátás, elsősorban estétől az északi területeken alakulhat ki kisebb eső, záporeső. 15-16 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán reggel erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kisebb csapadék is előfordul. Napközben felszakadozik a felhőzet, és előbukkan a nap. A nyugati szél megélénkül. 15 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön napos, fátyolfelhős idő valószínű, eső nem lesz. Egyelőre marad a novemberi enyheség: 11 és 16 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

Pénteken nyugat, délnyugat felől egyre vastagabb felhők sodródnak hazánk térsége fölé. Estétől elered az eső. A délnyugati szél megélénkül.

A hét végén gyökeres változás várható időjárásunkban: északnyugat felől sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a térségünkbe, ezért jelentős lehűlés veszi kezdetét. Szombaton sokfelé valószínű kiadós eső, amelyet vasárnapra, hétfőre - főleg a hegyekben - havazás, havas eső válthat fel.