Tömegpánik tört vasárnap este a Notre Dame téren, lövésekről, robbanásokról szóltak a hírek.

Pánik tört ki a mészárlás áldozataira emlékező tömegben vasárnap este a Notre Dame téren, mivel egyesek szerint robbantások, lövések zajai hallatszottak a közeli Köztársaság térről - jelentette az Origo helyszíni tudósítója.

A hír hallatára ezrek kezdtek menekülni mindkét térről, a helyszínre gépfegyveres rendőrök és motoros egységek érkeztek.

Gépfegyveres  rendőrök érkeztek a megemlékezések helyszínére. Rémhír keltett tömegpánikot PárizsbanForrás: AFP/Dominique Faget

Később kiderült, hogy az újabb robbantásról szóló hírek alaptalanok, de a a megemlékezések helyszínei, így a Le Carillon bar, vagy a Le petit Cambodge is kiürült.

Rendőrök figyelik fedezékből a pánik miatt kiürült Köztársaság teret - úgy tűnik, alaptalanok voltak az újabb robbanásokról szóló hírek.Forrás: AFP/Joel Saget

 A futótűzként terjedő rémhír is mutatja, hogy Párizs még nem tért magához a támadások okozta sokkból. Egy kint élő magyar tanársegéd, Zsófi szerint a közhangulat borzasztó, az emberek félnek és gyanakvóak, látványosan erősödik a xenofóbia.