Elkészült a Normafa fejlesztésének első üteme

Normafa
Kérdés, a Normafa jövője mennyire mozgatja meg a XII. kerületieket
Vágólapra másolva!
Elkészült a Normafa rehabilitációjának első üteme, amiben felújították az Anna-réti játszóteret, helyreállították a hegygerincen futó ösvényt és utcabútorokat helyeztek ki.
Vágólapra másolva!

Eredeti állapotában helyre állították a hegygerincen végigfutó ösvényt, megújították az Anna-réti játszóteret, új utcabútorokat helyeztek el, és találkozási pontokat alakítottak ki a Normafán. A terület rehabilitációjának első ütemében elkészült fejlesztéseket hétfőn mutatták be.

Kérdés, a Normafa jövője mennyire mozgatja meg a XII. kerületieket Forrás: MTI/Kovács Attila

A vársovezető azt mondta, hogy ez a főváros második leglátogatottabb közparkja, ahová egy szép, napsütötte

hétvégi napon akár 10-15 ezren is ellátogatnak,

és ez gondot is jelent, mert a környékre évek óta jellemző a túlhasználat.

Érvényetelen volt a népszavazás

Pokorni Zoltán kiemelte, hogy az önkormányzat a fejlesztések élővilágra gyakorolt hatását feltáró Natura 2000-es hatásvizsgálatot készíttetett a mintegy 360 hektáros területről, és társadalmi egyeztetés keretében több száz civil szervezettel, sportszervezettel, természetvédelmi szervezettel vette fel a kapcsolatot.

Idén májusban a helyiek népszavazáson dönthettek a programról. A szavazók 81 százaléka ugyan támogatta a terveket, azonban a jogosultaknak csak 27,6 százaléka vett érszt a referendumon, így az végül érvénytelen lett.

Büdzsén belül maradtak

Az Anna-réti játszótér felújítása során tizennyolc új játszóeszköz helyeztek ki, és ütéscsillapító burkolatot helyeztek le. Emellett harminc háttámlás, tíz támla nélküli padot, öt új találkozási pontot alakítottak ki.

A két és fél kilométer hosszú ösvény felújítása, a játszótér áthelyezése, az új játszóeszközök, utcabútorok, illemhelyek, táblák elhelyezése és a kerékpáros-sífutó út előkészítése

315 millió forintba került,

ezzel az önkormányzat "a büdzsén belül" tudott maradni.