Jogszerűen kapott majdnem hétmillió forintot az Igazságügyi Minisztériumból kirúgott Répássy Róbert. A volt államtitkárnak a lelépési pénz mellé ki nem vett szabadságait is kifizették. Mivel azonban a pénzt 75 százalék adó sújtja, csak a negyedét kapja meg. 

Akár egy autót is vehet lelépési pénzéből Répássy Róbert. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát szeptember végén váltotta le Orbán Viktor miniszterelnök, azóta a törvényalkotási bizottság alelnöke lett Tuzson Bence helyett.

Répássy Róbert pénzügyileg nem járt rosszulForrás: MTI/Kovács Tamás

A kormány honlapjára feltöltött dokumentumból most kiderült, Répássy majdnemhétmillió forintot kapott leváltása után, mindezt törvényesen. A kormány tagjainak fizetését szabályozó jogszabály kimondja, hogy ha egy államtitkárt, vagy minisztert lemondatnak, és legalább három évig hivatalban volt, hathavi fizetés illeti meg.

Répássy Róbert eszerint 5 millió 983 ezer forintot kapott, de ehhez még hozzájön a ki nem váltott szabadságaiért járó 815 ezer forint, így jött ki a végső összeg, 6 millió 799 ezer forint. Az igazsághoz viszont hozzátarozik, hogy az összeget 75 százalékos adó sújtja, így Répássynak csak a pénz negyedét utalják el. 

Hende is megkapta

Nemrég Hende Csaba kapott nagyobb összeget, a lemondott honvédelmi miniszternek a jogszabály szerint 3 millió 305 ezer forint ütötte a markát.