Közel hétmilliót kapott a kirúgott Répássy Róbert

Répássy Róbert
Budapest, 2015. szeptember 22. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az egyes polgári és büntető ügyekben eljáró bíróságok illetékességéről szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Jogszerűen kapott majdnem hétmillió forintot az Igazságügyi Minisztériumból kirúgott Répássy Róbert. A volt államtitkárnak a lelépési pénz mellé ki nem vett szabadságait is kifizették. Mivel azonban a pénzt 75 százalék adó sújtja, csak a negyedét kapja meg. 
Vágólapra másolva!

Akár egy autót is vehet lelépési pénzéből Répássy Róbert. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát szeptember végén váltotta le Orbán Viktor miniszterelnök, azóta a törvényalkotási bizottság alelnöke lett Tuzson Bence helyett.

Répássy Róbert pénzügyileg nem járt rosszul Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kormány honlapjára feltöltött dokumentumból most kiderült, Répássy majdnem

hétmillió forintot kapott leváltása után, mindezt törvényesen.

A kormány tagjainak fizetését szabályozó jogszabály kimondja, hogy ha egy államtitkárt, vagy minisztert lemondatnak, és legalább három évig hivatalban volt, hathavi fizetés illeti meg.

Répássy Róbert eszerint 5 millió 983 ezer forintot kapott, de ehhez még hozzájön a ki nem váltott szabadságaiért járó 815 ezer forint, így jött ki a végső összeg, 6 millió 799 ezer forint. Az igazsághoz viszont hozzátarozik, hogy az

összeget 75 százalékos adó sújtja,

így Répássynak csak a pénz negyedét utalják el.

Hende is megkapta

Nemrég Hende Csaba kapott nagyobb összeget, a lemondott honvédelmi miniszternek a jogszabály szerint 3 millió 305 ezer forint ütötte a markát.