Húsvágó bárddal támadt a betörő

2015.11.18. 10:08

Vádat emelt emberölési kísérlet miatt a Zala Megyei Főügyészség egy 22 éves férfi ellen, aki betörés közben húsvágó bárddal támadt egy idős asszonyra annak otthonában.

A már többször is büntetett, jelenleg is felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfi májusban tört be Lentiben egy 85 éves asszony otthonába. Az erősen ittas férfi a családi ház nyári konyhájában magához vett ötven tojást és két doboz sört, majd a lakóházba is behatolt, ahol három liter bort és három csomag kávét szedett össze.

Felébredt az asszony

A zajokra felébredt az egyedül élő idős asszony, akire a férfi a konyhaszekrényből kivett húsvágó bárddal támadt, pénzt követelve a nőtől. Mindeközben több ütést mért az asszony fejére, és a szobába menekülő idős embert addig ütlegelte a bárddal, amíg az el nem vesztette az eszméletét. A támadó ezután magához vette a már összekészített dolgokat és az asszony pénztárcájából kivett háromezer forintot, majd ezekkel elmenekült a helyszínről. Ruháit később egy vödörben elégette.

A megtámadott nő nyílt koponyacsonttörés és több más súlyos sérülése miatt életveszélyes állapotban került kórházba, orvosi ellátás hiányában belehalt volna sérüléseibe - jelezte a főügyészség.

Képünk illusztráció

A férfi ellen nyereségvágyból, idős kora miatt csak korlátozottan védekezni képes személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a főügyészség.