22 évet kapott a kaposvári trafikoslány gyilkosa

Kaposvár trafik fólia fólia leszedés
Kaposvár, 2015. április 27. Virágok és mécsesek 2015. április 27-én egy kaposvári dohánybolt előtt, ahol április 22-én meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt. A tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról. A harmadik boltot, ahol a gyilkosság történt, többet nem fogja kinyitni. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Négy tanú, és egy orvosszakértő meghallgatása után ítéletet hozott a Kaposvári Törvényszék az áprilisi trafikos gyilkosság ügyében. Emberölés és fegyveres rablás miatt 22 év fegyházra ítélték a 19 éves elkövetőt. A férfit 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. A fegyházból leghamarabb akkor szabadulhat, ha büntetésének kétharmadát letöltötte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, az ügyvéd enyhítésért fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A sántosi fiatalember április 22-én nem sokkal zárás előtt ment be Kaposváron a Fő utcai trafikba. Arcát egy széttépett pólóval takarta, és egy konyhakéssel kényszerítette a 20 éves lányt a pénz és a bejárati ajtó kulcsának átadására. Már megkapta a pénzt és a kulcsot is, amikor eszébe jutott, hogy távozása után túl gyorsan értesítheti az eladó a rendőröket, ezért a késsel összesen

tizennégyszer megszúrta a lányt, aki a helyszínen meghalt.

A rendőrségen azt vallotta, hogy eltervezte a rablást. El akart költözni a szüleitől, ahhoz kellett neki a pénz. A férfi büntetlen előéletű, korábban a környezetében senki nem tapasztalta, hogy erőszakos lett volna.

A kaposvári gyilkosság helyszíne Forrás: MTI/Varga György

Az egész országot megrázta a gyilkosság

A gyilkosság után heves közéleti vita indult a halálbüntetés visszaállításának szükségességéről, illetve a nemzeti dohányboltok kirakatának lefóliázásáról. A kormány tervei szerint hamarosan egységes megjelenésű dobozokban forgalmaznák a cigarettát, így feleslegessé válik majd a trafikok lefóliázása.