Gyakorlatoznak az oroszok a Földközi-tengeren

Ukrajna, krím, orosz hadihajó szevasztopol kikötőjében
A Russian military ship sails in the bay of Sevastopol on March 6, 2014. Ukraine's Prime Minister Arseniy Yatsenyuk on March 6 dubbed as "illegitimate" a request by the local parliament in Crimea to become part of Russia. AFP PHOTO/ VIKTOR DRACHEV
Vágólapra másolva!
Háromnapos tengeri hadgyakorlatra készül Oroszország a Földközi-tengeren. A libanoni közlekedési miniszter nem akarja módosítani a polgári repülőgépek útvonalát.
Vágólapra másolva!

Oroszország háromnapos tengeri hadgyakorlatra készül a Földközi-tengeren, amely érintheti a polgári légi közlekedést Libanon felett - közölte pénteken a libanoni nemzeti hírügynökség.

A katonai manőverek helyi idő szerint péntek éjfélkor kezdődnek és három napon át tartanak az orosz haditengerészet közleménye szerint.

Az orosz védelmi minisztérium nem volt hajlandó kommentálni a hadgyakorlatról szóló értesülést.

Az orosz haditengerészet három napig gyakorlatozik a Földközi-tengeren Forrás: AFP/Viktor Drachev

A libanoni közlekedési miniszter pénteken bejelentette: hazája nem tesz eleget annak az orosz kérésnek, hogy bizonyos térségben, a hadgyakorlat helyszínéül szolgáló nemzetközi vizek felett módosítsák a repülőjáratok útvonalát. Mint mondta, három napról van szó, de

A Libanonból induló légi közlekedés már így is korlátozott, a nemzeti légitársaság, a Middle East Airlines járatai ugyanis nem közlekednek Izrael felett, míg más légitársaságok elkerülik a másik szomszédos országot, Szíriát, ahol Oroszország és más államok légicsapásokat hajtanak végre a terroristák ellen.