Gyakorlatoznak az oroszok a Földközi-tengeren

2015.11.20. 19:26

Háromnapos tengeri hadgyakorlatra készül Oroszország a Földközi-tengeren. A libanoni közlekedési miniszter nem akarja módosítani a polgári repülőgépek útvonalát.

Oroszország háromnapos tengeri hadgyakorlatra készül a Földközi-tengeren, amely érintheti a polgári légi közlekedést Libanon felett - közölte pénteken a libanoni nemzeti hírügynökség.

A katonai manőverek helyi idő szerint péntek éjfélkor kezdődnek és három napon át tartanak az orosz haditengerészet közleménye szerint.Az orosz védelmi minisztérium nem volt hajlandó kommentálni a hadgyakorlatról szóló értesülést.

Az orosz haditengerészet három napig gyakorlatozik a Földközi-tengerenForrás: AFP/Viktor Drachev

A libanoni közlekedési miniszter pénteken bejelentette: hazája nem tesz eleget annak az orosz kérésnek, hogy bizonyos térségben, a hadgyakorlat helyszínéül szolgáló nemzetközi vizek felett módosítsák a repülőjáratok útvonalát. Mint mondta, három napról van szó, de elutasítottuk a kérést, mert az szembemegy az érdekeinkkel.A Libanonból induló légi közlekedés már így is korlátozott, a nemzeti légitársaság, a Middle East Airlines járatai ugyanis nem közlekednek Izrael felett, míg más légitársaságok elkerülik a másik szomszédos országot, Szíriát, ahol Oroszország és más államok légicsapásokat hajtanak végre a terroristák ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK