Bolt helyett választani mehetnek

2015.11.22. 07:14

Három településen lesz ma időközi önkormányzati választás: helyi képviselőket és polgármestereket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Gyurkó András augusztusban elhunyt. A voksoláson több mint 600 választópolgár szavazhat. A polgármester-választáson hat jelölt indul.

Tolna megyében két településen is lesz időközi választás. Decsen polgármestert és hattagú képviselő-testületet is választanak, mert a testület augusztusban feloszlatta magát. A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba, a képviselő-testületi választáson pedig 17 jelölt indul. A választáson több mint 3300-an szavazhatnak.

Dúzson azért kell voksolniuk a helyieknek, mert az augusztusi időközi polgármester-választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Augusztusban azért tartottak időközi választást, mert Dúzs korábbi első embere, Ignácz István május elején lemondott tisztségéről. A választáson egy jelölt indul a polgármesteri székért, a voksoláson több mint 200 dúzsi választópolgár vehet részt.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.