Már 60 áldozata van a bukaresti tűzvésznek

2015.11.22. 14:58

Hatvanra nőtt a bukaresti tűzvész halálos áldozatainak száma, miután három héttel a klubban történt tragédia után is meghalt egy kórházban kezelt sérült. A baleset 79 sérültje még mindig kórházban van.

Több mint három héttel az október 30-i tűzvész után újabb halálos áldozatot követelt a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia. Az Agerpres román hírügynökség szerint meghalt egy Ausztriában kezelt sérült, így 60-ra emelkedett az áldozatok száma.

A napokban többen meghaltak

Az elmúlt napokban Németországban, valamint a bukaresti plasztikai sebészeti és égési sérültek ápolására szakosodott kórházban is életét vesztette a tűzvész egy-egy sérültje.

A tűzvész egyik sérültjét viszik kórházbaForrás: AFP/Andreea Tanase

A bukaresti szórakozóhelyen egy rockkoncerten használt tűzijáték miatt lobbant lángra a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelése. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. Sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton.

Még 79-en vannak kórházban

A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg - 26 áldozat a helyszínen, egy a sürgősségi osztályon -, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

A tragédia után tízezrek tüntettek Bukarest utcáinForrás: AFP/Daniel Mihailescu

A november 30-i tűzvész 40 sérültjét ápolják különböző bukaresti kórházakban, 39-et külföldi kórházak vettek át. A baleset nyomán - a hatóságok hanyagsága és a korrupció ellen lázadva - tüntetők vonultak utcára országszerte, Victor Ponta miniszterelnök és kormánya pedig lemondott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK